Followers

Saturday, 30 June 2012

Imbau Kenangan Lama Bersama Si 'X' :)

Assalammualaikum  (^_^)


Hello ! Hee , sehat kah korang ? Hihi . Actually kan harini mula2 aku nak buat omwek . Tapi disebabkan mak aku suruh aku kemas bilik . Terpaksa lah aku kemas . Muehehe . OMG ! Korang tahuu takk betapa sakitnyaa badan aku ni dari tengahari sampai ke pukul 7 petang aku kemas bilik aku ! Ohh my gucci mucci lucci cu ! Penat habis !! :@

Gila penat ! Gila lama ! HAHA XD
FYI , Amirah kalau mengemas memang lamaa nakk matii . Ahaha :D
Masa awal 2 kemas tuu aku memang da pening dahh canoo ni nak kemas ? -.-
Mana takknya lebih 5 bulan kott takk kemas memang bersepah nak matii bilik aku . adoidoi --'
Memang dahh macam hapee dahh kan . Ayayai !
Then aku punya plan as usual kasikk sepah lagi bilik aku baru kemas . Hikhikhik :D
hEE , Soo aku kasik sume barang akuu keluar  then baru kemas . Hee .. :))

Soo da keluar punya keluarr tuu . Sekali akuu pun pening2 lalat tengok banyakk sangatt barang2 sume tuu then akuu pun duduk la sat atas katil yg sangatt penuhh dengan barang2 then pikiak cannoo nak kemas ni -.-
Okk , sini aku selit sekalii pic2 bilik akuu yg bersepah :D
Hihi , ignore yg takk patut d lihat ok :p

Ok , aku tahuu memang bersepah nak mati kan ? -.-




 OMG !




                                             OHH MY GUCCI MUCCI LUCCY CU ! --'


Dahh macamm tu , aku pun duduk la sejenak di atas katil aku then pk punya pk dapatlah idea . hee
Then bermulalahh proses mengemas bilik akuu . Hee , then kemas punya kemas akhirnya !1
Cer tengok hasilnya dulu . HEee :))











Amacamm ? Ok takk ? hee , satt ade lagii ni .
Lepas kemas punya kemas jadii la gini :))













Tadaaaa !! nahh canoo ? Ok takk ? Hee , ok aku tahuu aku tak sehebat pereka dalaman rumah tapi at least i tryy ! And yg penting aku sendiri puas hati dgn titik peluh aku and yg peling pening akuu selesa . Hee :))
Jyeaahh ! And guest what ?  Masa nakk kemas2 tuuu aku nampak ada 1 kotak kosong soo aku decide untuk letak something yg memang aku patut letak seperti yg akuu nak buat . Tak faham ? Nahh ni pic nye :/



Nino ? Yess ! Kan aku pernah cakap akuu nak lepaskan dia . And now aku otw nak buatt macam tu :')
Akhirnya kan ? Macam2 yg aku rasa masa nak masukkan dorang dalam tu . Especially time nak masukkan NINO laa .  Sebersalah , sedih , terkilan semua ada . Tapi aku jugakk da mula terima semua ni :)

And 1.7.2012 adalah merupakan hari yg penting bagi aku sebab aku akan unfriend dia dari kawan aku
Aku pasti dia pun tak kesa punya sebab dulu dia yg suruh aku block dia terus :')

Hurm .. Citer pasal Nino dahh habiss . Hee , ade citer yg lagi menarik ni :p

Korang nakk tahuu takk . Masa tengah kemas2 barang tuu kan . Suddently aku terjumpa satuu kotakni . Then aku punn bukak lahh . Tuptup ternampak satu photo album and d dalamnyaa penuhh dengann surat2 antara aku ngan X aku yg pertama dulu . Bhahaha ! Sweetkan akuu masih simpan ! :D
Dahh lama kott . Dari form 2 dahh clash dahh -.-
Errkk ! Then akuu punn duduk2 kejap and bukak satu demi satu . Muehehe ;)

Then bukak punya bukak aku jumpa surat lama dari dia, gambar yg dia lukis untuk aku . Kad raya dari dia . Then aku nampak ada macam serviniour yg akuu beli tuk dia tapi xsempat nk bagi . Ahaaha -.-

Hurm .. Masa tu macam2 yg aku rasa . Rasa sedih pun ada . Rasa nak ketawa pun ada . Rasa funny unn ade jugak bila baca surat2 jiwang kte orang tu . Ahaha . Tapi yg paling aku rasa ialah rasa takk percaya . Tak percaya semuanya berlaku terlalu pantas . Kalau dulu dia antara orang yg aku sayang dalam hidup aku . Hee
*jiwang sat ! -.-

And dia jugak antara orang yg terpenting dlm hidup aku dulu . Tapi sekarang ? Haha ! --'

Awak2 , ingatt takk dulu kte selalu date kat tangga sebelah kelas awak dulu tu ? Mueheh :D
Even kte takk pernah sekali pun date berdua ! Tapii takkpe , takk kesa punn . Tetap sweet kan ? Ayayaii !
Even sampai sekarang kott akuu takk pernah datee berdua ! -.-
Masa dengan dia dulu ramai2 woo . Then masa tu dia duduk kat tangga paling bawah sekali and aku duduk atas sekali . Kte orang xcakap punn . Hee , just curik2 tengok then senyum2 . Bhahaha !
FYI , Aku ni memang pemalu lol -.-
Tapii iff korang nak tahuu dye lagii laa tahap gaban punya malu !
10X Ganda koot malu dr aku . Adehh !
Teringat satuu peristiwa tu . Masa nak hari sukan tuu aku try beranikan diri jumpa dia nak tany dia pergi takk hari sukan . Dahhla tengah bengang timee tuu ramai kawan dia . Aku dok sebok tanya kat dia . Dia sebok senyum2 tengok kiri kanan atas bawah tauu . Isyh ! Geramnya ! Rasa nak cubi2 jek pipi chubby dia tu la
 -___________-
Tau laa awak tu pemalu . Abiztu , pk saya takk tau malu ke ? AHAHA ! Haa ! Takk pepasal kena sound ngan kawan sendiri . Hee , dahhtu tau pulak takut bila tengok aku dahh berlalu pergi sebab majuk .Muehehe :p

And akuu still ingatt lagii kenangan2 indah kita orang . Setiap pagi dia ngan kawan2 diaa mesti lepak depan kelas dorang yg kat tingkat 2 tu . Then , bila akuu lalu kat bawah tu , mesti dorang sorak2 panggil aku . Pastu mesti dia senyum2 malu tengok aku . Hee >_<
Mastu tiap kali akuu xde mood na pergi sekolah mesti ada mood ! HOHO , Gatal noh :D

Then aku ngan geng akuu selalu ponteng kelas p lalu and lepak sebelah kelas dorang . Hee
*patutlah upsr teruk -.-

Then masa pergi utm tuu . Best sangat ! Dia sibukk nak ikut aku je . Games ape aku masuk pun dia sibuk nak ikut . Hihi , aloloo aweetnya <3

Then masa aku pergi lawatan dekat pahang . rm14 woo kredit akuu habis dok sibuk kol dia . Even batry pun habiss . Adehh ! Selamat mak akuu tak tanya papa .. Haha !
Then aku ngan geng akuu yg masatu memang sangat nakal selalu turun kg . bawah . Hee :))
And aku ingat lagi betapa ramai kenal aku semata sebab aku couple dengan dia .
Erkk ! Hott kah dia ? -.-
Ramai yg jumpa aku eehh , awak nii couple ***** kann ? Padahal akuu takk kenal dia pun.
Haha . Even masa kte orang couple tuu berbagai nama 'timangan' *geli akuu -.-
Actually perlbagai nama dorang ejek aku , nama x aku tu la dorang panggil aku , pekerjaan bapak x aku la , gabungan nama x aku ngan bapak aku la . Haisyh ! Tapi masa tu aku happy je  . HOHO (^0^)

Tapi sayang , semua tu cuma masa darjah 6 . :(
Masuk form 1 kte orang dahh mula renggang . And paling teruk masa form 2 . Hurm ,ntahlaa . Hhaha
Kenangan aku dengan diaa aku masih simpan tau . Hee , kadang2 akuu rindu saat2 dulu . Especially masa darjah 6 . Aku sangat2 happy masa tu . No heart feeling , takde kecewa , marah semua kurang . Problem punn senang je selesai :'(
Sekarang ? Terlalu banyak masalah sampai tension je selalu . Hurm .

Kalau dulu semua ok . Hurm , ohh ohh . Satt , meh sini aku citer sikit pasal X aku tuu yekk . Hehew ;)

Dia baik , muka comel . haha ! Dia agak chubby , pendiam pemalu . Err , haha , ape lagi ha ? o.0''
Lupaa laa . Bhahaha ! Ohh ohh dia sangatt pandai dalam hal pujuk memujuk ni . Muehehe xD
Thats whyy akuu suka merajuk tiap2 hari soo dia bolehh pujuk aku tiap mase . kueng3 >_<
Kadang2 aku bkn majuk unn . Tapii saje nak dera dia . kih3 >_<
Hee , and antara ramai2 lelaki yg aku kenal . Dia lelaki yg paling pandai pujuk aku . Hihi :D

Thats whyy aku yg 'manja'   ---->manjake ? -.-
Jadi makin manja . Dia lah ,dialah yg dok manjakan aku sampai jadi gini . Muahaha xD
And dia salah sorang lelaki yg baik pernah aku jumpa :)
Dia soft spoken . Overall aku dengan dia dulu ok even kte orang tiap hari gaduh . Hee , aku dulu memang jahat sikitt               * ehh takk jahatlah ,nakal jek :p
Selalu carik pasal dgn dia . Merajukla . Padahal takk merajukk pun . Hee , tapi kte orang takk gaduh lama pun . Kadang2 takk sampai setengah jam pun .hee ,gaduh2 manja gitu . erk ! --'


Even korang nakk tahuu takk ? Kadang2 ada orang dekat luar sana yg suka burukkan x dia kan ?
Aku lain . Hee , even lepas clash sulu kte orang ade krisis then bermusuh around 1tahun lebih :(
Akuu selalu puji dia ada la depan kawan2 aku .HAHA ! lOL ! Bukan sebab masih syg or what .
Tapi dahh dia mmg baik . aku cakap je kan -.-

Hurm , orang kata cinta pertama keramat . Betulke ? -.-
Awatt akuu xrasa macam tu ? BAHHAAH ! XD
Tapi yelahh , dia antara 3 lelaki yg pernah aku syg .. err , you know . haha xp
And antara 3 lelaki yg akuu susah nk lupakan . Dia adalah salah satu  :)
Hee , mau tahuu berapa lama aku perlu masa untuk betul 'sembuh' dari kekecewaan tu ?
*ceewahh ayat ! :D
8 bulan woo . And kte orang kan couple selama .... Cer teka :D
Hee , 5 bulan ? Nope ! 1 tahun ? Nope ! 10 tahun ? Gila ke kau lama nya !! Hhaha !
Kte orang dulu couple selama 1 tahun 11 bulan 26 hari 23 jam tau !!
WAAAAA !!!


Amirahh terer laa masih ingat ! Hee , awak2 pic awakk tu saya simpan lagi tau ! Hha ha ! Ingatt takk betapa susahnyaa saya nak amekk pic awak masa akhir tahun darjah  tuu ? Allah ! Satu sekolah saya kejar tak dapat2  -.-
Dapat punn dari tepi,kiri kanan and belakang ! Damn ! --'
Dahhtu dapat dr depan blurr pule =..=''
Masatuu punya laa geram awakk dokk larii dari saya . Grr ! HAHA! :P
DAHHtuu terpaksa suruh kwn awak amekkan tu punn lepas awk nampak sy da start merajuk baruu sibukk nak kejar saya kan ? Hee :)

Ituu punn awak bg syarat awak nak amek pic sorang2 . Huhh ! Nak skodeng kejapp punn takk bolehh . Hhaaha ! xD
Dahhtu baru nak amek pic berdua  :p
Adehdehhdehh . Hee :D
Tapi honeslty pic tu memang cute . Hee , ada dua pic kan ? Hee , lg satuu tuu sy nampak awak tahan ketawa . Winkywinky (^0^)

Hurm , dalam kotak tuu jugak saya jumpaa gambar awak yg saya crop then gabung dgn pic saya . Haha !
Gmbar lama -.-
Eeeh ehh ! Banyakkla yg saya jumpa .muehehe xD
Kadang2 bila teringat balik kenangan lepas , kita mesti akan senyum sorang2 kan ? Hee :))

Hurm ,oklahh tu je kott yg aku nak citer . Kenangan lain dengan x akuu tuu aku males nak mention sini . And for youu my X dahh dahh , takyaa nak kembang sane kembang sini keyh kena puji dengan saya . haha !!
Tapi honestly awak memang baik pun :)
Takk tipuu ni ,ikhlas tau (^_^)

Ehhehh ? Terima kasih je ? Choki2 tadee ke ? air sirap ke tebu ke ? Muehehhe xD
Gurau2 :p
Okla korang , ni je kott . Mira banyak omwek mau buatt . Take care salam

Update : 30.6.2012
Edit post / tambah info : 1.7.2012
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

No comments:

Post a Comment