Followers

Saturday, 1 December 2012

Lukisan Pelangi Si Budak Fatan

Assalammualaikum . Hello everyone !

Dah cuti sekolah dah pun kan . Lamanyaa aku tak update dekat blog ni . Terlalu lamaa ! Sampai dah bertangguh-tangguh until semua benda yg nak publish dah lupa . OMOO ! Gila pelupa mira ni -.-

Kalini lukisan hati mira adalah berkaitan class mate mira . Or dlm BM orang cakap sebagai kawan sekelas . Ok , kenapa perlu bercerita pasal kawan sekelas ehh ?Menarik sgt ke kawan sekelas mira ni ? Wuhhuu . Bukan sekadar menarik kau memang DEBOOMM okk . Tapi membawa seribu makna dalam hidup mira . Ceewahh xD
Actually , mira pilih untuk bercerita pasal kawan sekelas mira coz tahun sgt different kawan2 sekelas mira . Kenapa lain ? Haa . Walaupun kami cuma sekelas selama 6 bulan . Tapi WOWW ! Its great to have friend like them u know . *Ehh betul ayat bi aku ni ? HAHA -'-

sebelumni , bukan mira tak pernah dapat kawan sekelas mcm dorang . But , dulu tak semeriah mcm ni ,tak sehappy , tak comel dorang,tak sekacak ehh mcm pelikje bunyi . haha  . Papepun sng cakap dorang mira dah anggap mcm keluarga mira . So fun u know sekelas ngan dorang . Happy sangat2 !
Lelaki perempuan ,melayu cina even india semuanya baik !
Waww ! Memanglah kadang2 ade jugak rase geram ngan dorang . But rasa geram tu tak halang tuk mira syg dorang as family ! family . Yaa as family ! Mira tak pernah rasa mcm ni . Okeyh , alang2 bercerita pasal dorang . Why nott korang kenal rupa and perangai mereka sekali . Ehehe .

Firstly , let me introduce you wif my . Jeng jeng jeng . Bukan  IZZUE ISLAM bukan jugak Arjun Rampal . HAHAHA . Weewitt <3 :* gatal japp . Tapi kepada ketua tingkatan kita orang . Kelas 6 RENDAH FATAN .
Siapa lagi kalau bukan Faisal Bin Roseihi . HAHA . Siapa je yg tak kenal dia ? Semua kenal .I mean dlm kelas kita org la . Kalau kelas lain dun knoww la . Hihi . -.-

Nama : Faisal Roseihi
Umur : 18 tahun ofc
T.lahir : Bulan Nov (detail korang p tanya tuan badan laa . :p )

Faisal or pecal ni adalah lelaki pertama yg tegur aku . or yg aku tegur .Kte org start tegur dkt fb . And dari situ aku mula berkawan dgn dia . Aku jugak pernah tolong like and promote page dia ngan GF dia . Hoho baik sungguh mira ni . Baikkan ?  :3
Boleh dikatakan dia antara lelaki yg aku rapat AS FRIEND and CLASSMATE laa kann . Kte org panggil dia ni Pecal . Dia seorang yg kadang2 peramah kadang2 senyap tibe2 . --'
Suka sgt kacau aku dkt skola . ERGHH . And for ur information , dia lahh yg memandai2 panggil aku ustazah . Haa , dan disebabkan dia jugaklaa whole class panggil aku mcm tu . Lepastu pulak berani dia tukar panggil tu jadi ustzah bakyah ? Ohhmy ! Mcm nk belasah je dia . Selamat aku baik . Winkwink :p
*Toksah nak jeles sgt k
Dia seorang baik , *kott  :p , agak matang , mybe . Selalu tolong classmate bila susah . Contohnya , dia selalu tlg prof angkat barang . Dia jugak tlg beli lauk time kelas kte org buat jamuan .
Err , itu jelah . Tak leyh cakap lebih2 . Nanti org lain pk benda lain . Lol -.-

Okeyh , now kita cakap pule pasal penolong ketua tingkatan .Kalau dah ade ketua , mesti lah kena ade penolong nya kann  . Nama dia . Khai Yin . Cina perempuan orangnya .

Nama : SEW KHAI YIN
Umur : 18 jugak
Tlahir :9.5.1994

Seorang yg comel , baik , sgt bertanggungjawab , rajin and sweet . Kiranya , dia ni memang seorang penolong ketua tingkatan yg sangat terbaik !
Suka tolong orang and dia ni mengingatkan aku kpd kawan baik aku iaitu stephanie . Perangai hampir sama , pandai ckp malay , xkesa kawan dgn sesiapa pun . Yelaa , kdg2 kan cina lebih suka kawan dgn cina je :(
And ,dia adalh satu2 nya budak cina dlm kelas kte orang . Hihi .
Dia adalah salah satu kawan baik aku sekarang .

Kita kenal pulak dengan seseorang yg dah lama jd kawan baik aku . Sape lg kalau bukan Ashiquin .
Haha . Aku rasa tak payahlahh terang pandajng lebo psl dia . Sebab rsanya aku da pernah ckp psl dia  . But Its ok . Kita refresh balik k . Dia seorang yg  baik , jujur, ikhlas,bertanggungjawab,rajin,patuh kpd agama,tulisan dia cantikkkk ! Pemalu,sporting,suka buat muka blurr . Wakawakka xD

Apelagi ? Banyaklaah . Dia yg plg rapat ngan aku sekarang memandangkan


(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Untuk DIA -PEMILIK NINO SUATU KETIKA DAHULU

Assalammualaikum  .

For my first post harini adalah pasal DIA . Still remeber siapa DIA ? DIA adalah orang yg pernah aku gelar sebagai NYAWA . my NYAWA . Kehadirannya pernah membahagiakan aku suatu ketika dahulu . Kehadirannya pernah membawa seribu makna dalam hatiku . Kehadirannya dulu pernah memberi sejuta kenangan dalam hidup aku . Namun semua itu adalah suatu ketika dahulu . Dah lama kita orang tak contact each other . Jika dahulu , aku selalu ckp dgn diri aku yg aku taknak contact dye lg . Tapi , semua itu terbantut dan tergendala disebabkan masih tercalit sebuah rasa untuk dia . Ya , rasa yg sama . Rasa itu masih ada dlm diri aku dan kerna itu aku susah nak tahan diri aku untuk terus menghubungi dia . Namun , semua itu  sudah berakhir . Kenapa aku bilang sebegitu ? Sebab lepas aku berfikir dalam2 . Aku dapat rasa yg dia sebenarnya dah benci pada aku . Sangat2 benci namun semua itu dia sembunyikan dalam hatinya ,jauh dalam lubuk hatinya supaya aku tidak terasa hati . Dan kerna itu , sekali lagi aku mengambil keputusan yg sama . Untuk tidak menghubunginya lagi dan kali ini aku akan terus meninggalkan semua kenangan kami . Kali ini untuk selamanya . Buat aku aku hubungi nya lagi jika itu akan terus menyakitinya ?Alhamdulillah , kali ni aku yakin tindakan aku tepat dan adalah tindakan yg akan membawa kebaikan baik kepada dia juga kepada aku . Mula2 , selama sebulan kami tidak berhubung . Tapi , tiba2 hadir satu sms dari dia . Pelik, kenapa mesti dia  sms aku ? Rindukah dia pada aku ? Perlukah aku membalasnya ? Noo , u can't amirahh . Tak boleh !Dup dap dup dap hati aku . Menggelatar tangan aku saat menerima pesanan ringkas itu . Berkali hati cuba ditahan agar tidak menurut kata hati untuk membalasnya . Masuk bulan kedua . Tiba lagi satu sms . OHHMYY !
Kenapa ? Kenapa mesti dia masih mencari akuu ? Sekali lagi aku teringin sgt untuk membalas sms itu , namun juga ku tahan .Selang lagi sebulan (tak silap lah ) datang lagi pesanan ringkas daripada dia . Dan selang beberapa hari dia sms and bertanya kenapa aku tidak membalas sms dia . YA ALLAH ! Segala rasa muncul dalam hati aku . Rasa sedih ,sebersalah , sakit hati,geram,confuse ,semua ! Semua perasaan itu muncul sekali dengan seribu pertanyaaan . Kenapa ? Kenapa harus dia muncul kembali setelah semua ini terjadi ? Adakah kerana dia rindu pada aku ? Dia he ?Atau dia hanya teringatkan aku ? Or hanya sebagai kawan ? Whattt ? Tapi , bukanke dia dah benci pada aku ? Then why ? whyy ? Kawan aku ckp mybe sebab dia belum jumpa orang yg dpt care and syg dia sama seperti aku . Kalau betul . WHAT THE FLOWER ,ROSE,TULIP AND SO ONNNN ? Hanya kerana itu ? Kalau betul means dia sgt pentingkan diri . Cari aku bila xjumpa org yg syg and care dkt dia . Bila da jumpa whatt ? Tinggalkan aku ? NO WAY ! And and , perlu ke aku layan dia semata sebab he need me but at the same time i don't need him ?
Ohh pleasee !
Prinsip aku dlm perhubungan is simple . Aku tak nak orang bersama aku hanya semata sebab aku perlukan dia tapi dia tak perlukan aku . Sebab tu maknanya aku pentingkan diri sendiri . Kenapa dia perlu bersama aku kan if dia tak perlukan aku ?
And aku takkan bersama seseorang just bcoz he need me tp aku tak perlukan dia . For what ? Kalau aku buat mc  tu , means aku seorang yg HIPOKRIT ! Aku bukan hipokrit . Hurmm .
Bg aku , dalam sesebuah relationship ni , tak kira la keluarga ke , kwn ke , kekasih ke , ehh tak kesah la relationship apa pun . Antara kita perlu saling memerlukan . Baru relationship tu akan berjaya . ;)
Then ,barulah ada istilah saling melengkapi . Haa betulkan ? Ehee >_<
Soo , aku da decide , aku taknak lagi contact dia . Lagipun , aku dapat rasa tiada lagi rasa sayang dalam diri aku untuk dia . Sebab , lepas aku sedar dia dah bencikan aku , aku dah buat keputusan untuk terus lupakan dia untuk selamanya . Dann untuk itu , aku perlu wujudkan rasa benci dalam hati aku supaya rasa sayang itu dapat hilang dan rasa benci itu akan automatic hilang sama dengan hilangnya rasa sayang . Jadi kesimpulannya , rasa benci itu dah sama hilang dengan rasa sayang aku untuk dia . Mungkin nampak kejam,tapi itulah cara aku lupakan seseorang dalam hidup aku . Untuk awak , saya harap awak akan happy dengan orang lain yg DITAKDIRKAN UNTUK AWAK . :)
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Kembali menerjah :D

Assalammualaikum :D

Wassup wassup  ! Gila lama kan aku tak update blog aku . Ekeke >_<

Mana taknya , Dengan bz jadual nya , dengan line internet yg mcm cipan ! Urghhh !
So harini memandangkan line banyakkkkkk . Coz dekat uma nenek aku line memang sangat laju . Wee . Mcm nk pindah uma je >_^

Soo harini aku nak update semua . Pasal semuanyaa . Ehheehe . <3
Just wait and read ok . Daa . Take care,salam . And as usual DON'T MISS ME SO MUCH ! :*
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Saturday, 4 August 2012

Kusut ! :'(

Assalammualaikum .


Aku takk tahu kenapa boleh jadi gini . Bodohkan aku terasa benda yg bangang macamni ?
Erghh ! -.-
Mybe sebab aku xposa kott . You know what i mean right ?
But whyy ? Aku sendiri pun tak tahu actually kenapa aku sentap sgt sekarangni .
I dun know dun know and dun know . Gila kah aku ?
Im just . Hisyh ! 
Sorry sebab tak layan kau and suddently hilang macamtu je . 
Aku rasa aku kena betulkan balik saraf otak aku yg dah tak betul ni .
Sorry tak reply tak angkat kol kau .
Sorry sangat2 !
Kau kenal aku macam mana right ?
So , takpayahlah kau nak sesakkan pale otak kau tu dengan prob aku ni .
Mybe sebab aku terlalu dibebani masalah2 aku kot .
Sebab tu jadi mcm ni .
Mybe jugak otak dan hati aku dahh tak boleh nak terima bebanan prob ni sorang2 .
Menahan air mata dari mengalir keluar lagi sakit dan payah dari menahan diri untuk tersenyum .
Paham takk ? Tak paham ? Good ! Aku pun tak paham . Kalau otak kusut jadi gini la memang . Damn !
Terlalu banyak prob sampai  aku tak tahu nak selesaikan yg mana .
Aku cuma mampu berdiam diri dan anggap tak ade apa2 .
Even hati dan otak aku masih tetap Dibelenggu Prob tu .
Haisyh .
Malangnyaa lahh jadi Amirah ni :')
Aku tak tahu nak cakap ape dahh .
Just take care of urself and salam .

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Friday, 3 August 2012

Happy burfday Abang Daniel (^_^)

Happy burfday to youu
Happy burfday to youu
Happy burfday happy burfday
Happy burfday to youu :)
Happy burfday abg daniel .
Tak mampu nak bagi ape2 . Wakawaka xD
Just mampu buatkan yg abg daniel mintak je . :)
with Luckyzs Boyzs and Muhammad Daniel Iskandar
















Assalammualaikum semua ! (^_^)
Mesti korang weir dengan post mira kat atas tuu kan ?
Hehew ;)
Actually . Kan . HAHA XD
Harini burfday abg angkat mira . Nama dia Muhammad Daniel Iskandar . 
Tapi mira panggil dye abg daniel . Hoho .
So , dye ckp untuk burfday dye , dye nk mintak tolong mira edit kan blog dye .
Ayayayai !
Bukan xnak . Cuma takut jd gurlish plak blog dye .
And ternyata ketakutan mira jd kenyataan !
Lol -..-
Kasihan kamu abg daniel .
Wakawaka -----> kasihan , tapi still ketawakan .Biasa r kan . Gangster :*
Hurm , kalau korang nak tengok hasil edit mira .
Jom pergi sini .

Hhaha ! Korang sendiri tengok laa macam manaa blog abg daniel tuu jadi . Macam perempuan
punya bolehh takk -.-
Tapi btw , blog abg daniel memang lawo .
BAHAHAA 
*Puji ciptaan sendiri --'
Okeyh2 . Whateve . Sendiri buat sendiri puji .
Lalala~
Btw , happy burfday again abg daniel :)) 
I try my best yoo ! :D
Cuma ade beberapa kesilapan yg oden males nk betulkan .
Pndai2 abg daniel la yee . Muahah :p


Okeyh . I fell sleepy . Mira edit blog ni for a few hour .
Dari pukul 6 petang hingga 1.30 pagi tau .
Haha . Tapi mira ikhlas sebab abg daniel tu abg angkat yg baik . 
Kui3 .
Tau abg daniel , mira ikhlas tau .
Tapikan . If nak belanja coki2 unn pe salahnye kann ?
Mueheheh :3
Ikhlas la sangattkann?? --'
Erghh !
Okeyh , night , sweet dream , night and
as usual 
DON'T MISS ME SO MUCH !


*Ade 2 story mira nak citer . But not now . Now im too too and three sleepy
Tomorrow okeyh . Remember me 
ergh my english ! --'
#Between me and abg daniel takde pape ok .
Dia da ade couple . Nama dia . Dot dot dot . Waahaha !
Tapi gugurl tu membe mira . 
Dorang sweet bolehh takk . Hhaa !
Btw , abg daniel tu jiwang woo !
Tengok post dyee unn dah tahu . Haha :DD
-Jangan marah abg daniel xD-

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Tuesday, 31 July 2012

I hate you !!

Assalammualaikum (^_^)


Hello korang ! Lama dahh mira takk post dekat sini kan ? Hee . Rindu tak ? Takk ?
Eleeh , i know la youu tipu kan ? Hee . I know la i know la . Hee . Whatt ?
Okeyh korang ngaku korang rindu aku ? OhhMYY ! Janganlah . Im blushing here >__<
Okeyh , i wanna story something  . Hurm . Mira tak taulah ni salah siapa .
But , i think . ERrrr ?? -.-
Im confuse . Honestly ! Aku yakin gila ni bukan slaah aku tapi fully salah dia yang suka carik pasal dengan aku . Twenty hours suka sangat carik pasal dengan aku . Tumpah kan air , tendang kaki , langgar , bagi ketiak dekat muka aku !! WTH !! Pk aku ni ape ? Takde hati ngan perasaan ke ape ?
Fikir aku ni binatang takde perasaan ? Ehh helo binatang un ade perasaan okeyh . Tak percaya ?






Okeyh kenapa aku bagi pic kartun ni ? --'
Okeyh , ni la kesan akibat daripada suka sangat dengan kartun . Hurm -.-
Tak kesa la . Yang penting dapat melambangkan bahawasanya binatang pun ade hati dan perasaan kan ?
Soo manusia lagi lah . Dahh berapa hari dahh . Akuu tahan je air mata ni dari keluar . 
Aku dah penat ! Bukan sekali dua benda ni jadi ! Dah BANYAK KALI !!
eRKKGH !! 

Aku rasa benda ni dah jadi labih dari 1oo KALI ! Sejak aku lahir lagi .

Sumpah aku cakap ! Buat mase ni aku memang BENCI tahap GABAN dengan dia !
AKu yakin 100 000 000 kalau orang lain ade dekat tempat aku .
Confirm dahh masuk berita utama .
Pasal kes orang bunuh diri sebab tak tahan kena dera secara mental Ataupun mesti ade kes pembunuhan sebab dah tak tahan .

Serius aku cakap ! Makin lama aku rasa macam . Erghh ! Macam nak membunuh pun ade jugak !
Selamat aku baik :3
Adoidoi .
Tuhanku ! Tolonglah aku tuhanku . Kuatkan semngat aku nak hadapi semuani .
Andai hidupnya 'dia' hanya untuk menyakiti hati semua orang yang ade di sekililingnya !
Better amekla dye jauh2 , 
Aku dahh tak tahan dengan semuani .
Dia buatt aku macam hamba abdi dia . Dia pk dye sorang je ke ade kerja ?
Orang lain tade ? DAMN !
tUHAN KUATKAN SEMANGAT AKU !

Semakin lama semakin aku rasa macam nakk larii jauh2 . Kalau boleh ke MARIKH Pun takpe !

Tapi mane ade orang sampai ke marikh kan ? Hurm .
Agak2 if mintak predator hantarkan pakai spaceship dye dye nak takk ?
Okeyh mira dah merepek d pagi2 buta -.- .. Erghh !


Tolong ! Tolong ! Sape boleh tolong akuu ? :'(
Nak menangis tapi air mata dahh tak bolehh nak keluar , Hurm :(


Dahhla . Kalau sempat ade lagi post mira nak buatt . If tak sempat . Tulis separuh . Nanti2 mira sambung and post okeyh . Ekeke .
Night + Moning . Sweet dream and as usual DON'T MISS ME SO MUCH ! :* 


Dendam kesumat membawa bencana . Dendam kesumat membawa malapetaka . Dendam kesumat dibawa mati . 


 Kadang-kadang amal ibadat yang seseorang lakukan tidak mampu menghalangnye daripada melakukan kejahatan lagi-lagi daripada menyakitkan hati orang


Kadang-kadang walaupun syaitan dah diikat dan dipasung pun masih tak dapat merantai manusia daripada berbuat jahat dan menyakitkan hati orang lain kan ?Baguslah !


Now dahh tahu post ni untuk siapa ? Bagus . ! Sumpah aku benci dia !


#Yes , aku ngaku aku seorang yang pendendam . So whatt ?!

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Happy burfday FARA (^_^)(^0^)

Assalammualaikum (^_^)

Harini burfday kawan baik mira . Nak tahu tak sape ?
Hee . Sape lagi kalau bukan si kembar mira tuu . Nak kenal ? Pergi sini :)
Si comel lotey
Hee . Soo , FARA . Kte nak wish
Happy burfday to youu . Moga panjang umur , murah rezeki . Okeyh :))
Hope our relationship      *cewah , dah macam couple sudah -.-
Akan kekall okeyh  . Hihi .

Buat masa ni , awak adalah antara 4 orang kawan baik yang terapat dengan kita . And , youu  will always be my twin ,. Hoho     --------------------> ohhmyenglish ! -..-
Hurm . Hope kita akan selalu contact okeyh . Tu jela , tengah2 pagi2 buat ni tak tau nk cakap ape dahh -.-
Erkk !
Okeyh mira dah melalut . I love youu Farahin :')







Cinta yang datang mungkin pergi saat dia sudah tidak diperlukan lagi
Cinta boleh mengkhianati apabila menemui pengganti
Tetapi sahabat tidak akan pergi walaupun dia sudah tidak diperlukan lagi
Dan sahabat tidak akan mengkhianati walaupun dia sudah tidak diperlukan lagi :)
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Saturday, 28 July 2012

Rinduu :')

Rindu suaramu , rindu ketawamu , rindu renungan matamu , rindu gurauanmu , rindu wajahmu , rindu senyumanmu , rindu marahmu , rindu rajukmu , rindu manjamu .Kesimpulannya , rindu segala-galanya tentangmu 

#Lepasrindu :')





Shuhhhhh !!! Diam2 tauu . Jangan bagitahuu DIA yang Mira punya angkara tadi . Ihik2 >__<




#Benda ni dah lama nak post tapi takde mase . hihi :D

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Wednesday, 18 July 2012

HARA : Maafkan Saya ! YES Saya Buat ! :')


Saya akan buat apa sahaja untuk menggembirakan dan membahagiakan awak walaupun pada akhirnya keputusan itu akan menyakiti hati saya :') <3




* Cinta memerlukan pengorbanan kan ?
(^_^) - HARUSLAH CINTA - (^0^)


Awakk , yess saya unfriend awak . Seperti yang pernah awak mintak ketika dahulu kan ?
Supaya lupakan awak dan jangan contact awak . Kini saya merealisasikan impian dan harapan awak .
Walau hati ini mungkin sakit  pada akhirnya , biara saya yg rasakan sorang2 .
Takkan saya zahirkan lagi rasa ini .
Biar lah ia nya tersembunyi di sebalik senyuman ini .
Tersembunyi di balik ketawa yang berdekak2 tiap hari .
Untuk awak 'H' I'll doo anything for youu .
Semoga awak akan bahagia tanpa saya .



#Bohonglahh kann if aku cakap aku dah lupakan DIA dan dahh tak sayangkan DIA .
Tapii aku harap masa akan buatt aku kembali pulih :')

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Sunday, 15 July 2012

Hasil Kerja Mira :))

 Assalammualaikum semua (^_^)
Hee , whattsss uppppp !! Yoo ! Hikhik :D
Mira happy hari ni coz kerja presentation mira da habis !! Hoyayy !!1 :DD
Happy yo ! Migrain d kepala hilang akhirnya . Hee , ohhye
Korang tahuu takk  , mase nak buatt kerja ni , agak pening jugakkla mira . Sebab pic nk d masukkan byk gilerr !! Especially part baju pengantin ! Hikhikhikhik \(^0^)/
Kenapa ?
Sebab mira kan obses ngan dress kembang kemabng . OMOO :0
HAHA ! XD
So , kalau bolehh nak masukkan sume yg de kat google je tau . HOHO -.-
Soo , what i did is kasi edit lerr sume pic tuu kasi masuk :)
And nakk tahuu hasilnya ?
Hee , Bolehh tahan laa . ! Apepunn Mira puas hati dengan hasil kerja mira yg dahh makin majuu ni . Hoho :DD
Kalau korang rase x lawo , terpulang :p
Nakk tengokk ke cantik or takk ?
Jom tengokk !!



                                                 Huyyo ! Yang kiri ke kanan kek nya ? Hee >_<


                                                    Paris tower woo !!   * ehh betulke ? -.-



                                                  Ni Mira amek pic angkasawan kita . Sorry >_<
                                                 Tapi pi dorang memang superb !! I like ! :D


                                                     Ni pic sape ntah mira amek dr google . :p
                                                 But nice !! (^_^)


                                                     Eeeh  ! Nak kemana tuu ? o.0'' Hikhik



                                              Salah satu fav pic mira mengenai pengantin ni :))




                                                          Kad kawin sape lettuw .. hee


                                             Kek ANGKASAWAN kitee (^0^)    * Lawoo weyh !
                                             #Erghh ! Macam mane nak potong and makan tu ? Hee ;)

 
                                                           Aloloo , comeynyaa :))



                                                    Pelamin :)


 
                                                    Hantaran ;)




                                              Bunga telur



                                                      Catering



                                                             Khidmat khemah pengantin



                                                        Catering






                                           Kompang ,
                                   *pang pang kompang kompang kompang gedek gedek gedek
                                     #HIKHIKHIK , Gituu ke bunyi kompang ? Muehehe :p







                                             Make up :)




                                                     Make up pengantin :D









Inai untuk pengantin 






Haa , ni la  pic yang mira kena masukkan tu
Banyakkan ?
Soo ingin lihat hasilnya ?
Hee , JOM !
Tapi soryy okeyh , mira
memang x pro dalam hal2 mengedit2 pic ni . Hee
SOO , Mira hentam je :p
X lawoo xpe , asal mencuba kan ?
Kankankan . Hee
 
                                  Ohhhoooo !!! Dresss diaa kannn !!!! Nakk pakai ! (^_^)(^0^)







                                              Ni pic yg paling mira suka lepas dah di edit .
                                     Even mcm simple tapi at least penat lelah mira dpt hasil yg
                                                   MEMUASKAN !!!! \(^0^)/


                                             Okk lah ni kan ? o.0'' Hee xD


Nii pic yg paling susah nk d ngedit.
Erghhh !!! :@
-..-

Credit To :Google
                                                   Nurul Amirah Hamzah ( Tukang Nasihat Mira Dalam Kerja Ni )

Btw  , kerja mira ni under subjek Pengajian Perniagaan Form 6 
Tajuk : Aktiviti Perniagaan Berasaskan Perkhidmatan okeyh :))

Okeyhh la , itu sahaja dari mira , take care, salam .
As usual DON'T MISS ME SO MUCH ! 
(^_^) - HARUSLAH CINTA - (^0^)

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Saturday, 14 July 2012

Fobia Cinta :'/

Jangan sayang aku , jangan tunggu aku jangan mengharap pada aku . Aku tak mampu beri apa yang kau harap . :'(

- FOBIA CINTA - 
#Erghhhh !!! =..=''

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Cinta Itu Gila ! :'(

Takut di sayangi takut menyayangi takut di tunggu takut 


menunggu takut dikejar takut mengejar takut di beri janji 


takut berjanji . Kesimpulannya takut CINTA :'/
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Crazy Feel -..- , Help me !!!

Assalammualaikum


Oh Myy !! Kenapa harus datang lagi ? Kenapa kenapa ?
Knapa mesti hadir lagi ? Kenapa kenapa ?
Kenapa mesti pada dia ? Why whyy ???
Kenapa mesti dari aku ? Why whyyyyy ???
Aku tak mintak tuk perasaan ni datang .
Especially time aku gila fobia dengan perasaan ni !!
Damnn !
Why ! Sumpah aku cubaa untuk hide rasa ni .
Aku cubaa tuk buangg jauhh2 sebelum sesiapa dapat hidu apa yg aku cuba sembunyikan ni .
But now ? Sampai bila aku boleh bertahan ??!!!
Arghh !
Benar2 menggangu perasaan batin aku betul la .
Kenapa mesti kau buat aku begini ?
Tidak kah kau tahuu aku hanya seorang manusia yg lemah ?
Hanya seorang perempuan yg sangat lemahh dan mudah cair bila lelaki tuu sangat2 caring dengan diaa ??
Ohh mYYYY !!!! +++++++
Kenapa mesti kau keep calling me as SAYANG ??? Whyy ??
Whyy you always called me HONEY  ???
Whyyyyy !!!!
Arghh ! Seriously i hate youu .
Unfortunetely i hate my self more :'(
Why why why why why why why why and  WHYYY!!!???
Arghh !!!


Aku harus dan WAJIBBBBB buang perasaan ni jauh2 and i will never tell anyone except FARA and Ashiquin !! No wayy ! Perasaan ni merepek !!! No way !
He is my brother angkat !
HAHA !    * Abang angkat bahase inggeris ape ? -..-

And bukan niat nak mengutuk or what
Dia dan aku memang tak sesuai tuk bersama la
Dai terlampau baikk untuk aku
Terlampau caring , softspoken , romantik , pandai , rajin .
Erghhh ! Banyakklaa !
Memangla dia ade satu kekurangan ituu .
Haisyhh @.@
But diaa punyaa kelebihann terlampau banyakkk wooo !!
Abg ****** pleasee . Im so sooo sorry !
Erghh !



P/S : Please jangan main cintan dengan aku . Aku cepat merajuk , cepat sentap , paling teruk akuu cepatt terharu -> JATUH CINTA !!! GRR !!!


Mamimm !!! I need ur help unfortunetely i cant tell you -..-
Damnn stupidoo bambang betul . Erghh !!


(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Friday, 13 July 2012

Jeles ? Useless !!

Bosan betuL lahh ! POTPETPOTPET !!Kau asyik fikir pe orang lain fikir je kan ? Dia punya jasa dekat kau ada kau fikir ? Taak pernah ke kau fikirrr perasaan dia haa ? Woii 
! Tak de dia kau dah lama mati laaaa !!!!! grr !!!
Ehh ! Kot ye pun nak jeles bertempatt la woii !
Kau pk dengan jeles kau tu kau bolehh makan kee ? Takk kann?
Tolong la ! Umur dahh tua ! Perangai mcm budak2!




Dasarr jelez x bertempatt !!
Eii !
Akuu paling benci dengan org yg kuat jeles gila nak mati mcm ni tauu !!
Agak2 la , xkan dengan mamat bangla pun kau nak jeles ke ?
Otak letakk kat manee ngookk ?!!! DAmnn !!


Awatlaa aku yg kena hadap dengan dia niii ? Arghhh !!!!! =..=''


Hate uu forever and ever la !
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Pelangi Si Budak Fatan :)

Assalammualaikum semua ! (^_^)
Hihi

Harinii mira balik dari sekolah about 12 lebih gitu . Penatt woo !
Haha , Lama mira dahh takk potpetpotpet kat sini kann ? Hihi >_<
So harini mira mauu bebel panjang lebo ngan korang . Hikhik :p

Okeyh , dekat sekolah sekarang ok la . Cuma makinn banyakk omwek ! Makin banyak assigment , kena presentation lagi . OMoooo !!! :o     * ehh , betul ke ayat bi aku ni ? -..-

HHAHA . BTW BTW KANN .. Hhihi , Harini kene present for PA . P.AKAUN ?
NOPE ! Butt pengajian am la . hee . mira kan amek sastera . manede p. akaun .apeda korangni :3

Hihi , harini cikgu suruh group akuu berseloka . -.-
WTH ?! Apakah itu seloka ? ERKK !
Then group sebelah kiri aku kena sajak
and kanan aku kena syair . Hihi
Yang kiri ade amirah , loges , sasikala, and lain2 .   * Tak ingat nama , kui3 >_<
Yang kanan aku ade faisal a . k . a ketua tingkatan , sabri , amir , shameer and errkk !!
* Pun lupa jugakk
Muahaha xDD

Then , presentation pun di mulakan dengan group pertama . Dorang buatt ok jek .
Tapi amirah tak bolehh present coz xde suara . Kui3 . Siann dye xde suara . Hee
Gara2 kepahitan ubat punya pasai !
Puih kau ubat puih kau . Hee
Budak kelas panggil dia prof akibat daripada si shafiq yg mula panggil dia gitu . hee

Then , time group aku present ! OMG !!!
Hampehh dol . Dol samdul toyol zamrud betul  .Adehh
Kte orang malu2 serigala lerr , apela . Suara keluar tp ngala kebelakang bukan kedepan . ADehh --'

Haisyh !!Akuu punn jadi makin nebes bila tgk muka cikgu dahh kerut2 tanda bosa nak matii.
Ohh damn sadd :'(

Yang si faisal tu pule bolehh jerit2 panggil aku suruh aku kedepan present . Whatt ?

Memang dia ni tauu . Grr !
YG paling gila bkn panggil aku mira
Tapi panggil aku ustazah !
OHH MY GUCCY MUCCY LUCCY CUU !!
Jadah mamat ni ! HAHA XD

Oit , dgn muka , and perwatakan aku yg mcm samseng DI JALANAN  Ops !! Bukan2 , hee
Samseng DI RUMAH 
Hee :))

Aku baik dikit la . Hihi >_<
Tadenyee bolehh jd ustazah . Omoo !


Janganlah panggil aku gitu . Nanti termakbul doa bapak aku yg nak aku jd ustazah .
Gilaa kee?
Kang akuu terus jadi pembunug upahan baru tau tau ! :*
Hikhokhikhok \(^0^)/

Korang tahuu takk time aku present kann . Tergagap2 :'(
Akuu nebes woii .
Maklumlahh first time kena berpantun =..=''
Hayayai !!
Then byk gileee !!
Perkataan yg aku  tersalah cakap.
WTH LA WEII !
From pertubuhan jadik per**tubuhan ??
WHAT THEE LIPASS ONEE ? -...-''
Gila nebes nak mati !
Damn damn ! Erghh !!
Selamat cikgu suruh stop sebab group kte org lmbt sgt nk habis . Soo , rangkap pantun aku yg gila nk matii punya funny tuu xya d bce . Kui3 :DD

And memang sejujur-jujurnyaa la kann aku ckp group 3 a . k . a kiri aku a.k.a group si ecal@ faisal tuu memang superb !
Bagus giler dorang .
Even dorang mcm buat main2 ,
tapi syair dioarang memangg TERBAEKK LA !
HAHA (^0^)
Smpai akuu sendiri tak berenti gelak .
Syair dorang disertakan dgn muzik background lg tauu .
Hikhikhik >_<
Sengal gila .
And dorang jugak sporting .
Almaklumlahh dorang punya group sume lelaki.
Group aku sume gugurl woi ! -.-
Shafiq and the gang xdtg .
Nazeer masuk group faisal coz xde kwn . Haha
Adehh!
Tapi memang tabik spring la kat dorang . Hurmm .

Ehh ehh , agak2 korang kann . Bila kawan2 aku sume nk balikkni ?
Rinduuu :''((
Tengookknii . Rindu punya pasaal sampai nangis then ingus masuk dlm mulut !

Muahhaa ! Oit2 , gegurau ok +.+
Btw , rindu rinduuuuu dorang . Hurm :(

OHH ohh
Sekarangni akuu dahh ok la dgn kelas aku .
Cuma kdg2 takk tahan jugakklaa sebab bising sgt sampai kena tegur ngan cikgu2..
Tapi nk buatt mcm mana kan
Lagi satuu skola ec tuu mak aii !!!
Jauhh nak matii la weii !
Nak pergi kantin je amek mase around 5-10 minute !!
Damn ! --'
OMG OMG !
Agakk2 , berapa berat akuu turun yekk agaknyaa ?
Ergghh -___________-

Hurm oh ye , harini akuu ade kasi upgradekann lagi blog aku . Hee , lawoo takk ?
Comey takk ?
*Baik kate ye sebelum kena debik ngan aku . Kui3 >_<

Korang tgklaa dari atas sampai bawah sekali ok . Hee:)

Nakk tahuu aku amek dari mana ?
Ha dari sini ha
Sini Yo !

Nak lagi ? Haa
Sini Pun Ada Jugak Tau

Ehhemm ... Takk puas lagi ???
NAH HAMEK KAU :P

hIKHIKKK!
Dahh puass hatii ?
Takk lagi ?
Carilerr sendiri
Kui3 . Hee , oklahh tu je kott .
Banyak ni omwek nak kena buatt    *Almaklumlah , budak rajin :*


Bhahah . Ok daaa
Take care,salam
AND AND AND
AS USUAL
DON'T MISS ME SO MUCH :* ! (^_^)(^0^)


(^_^) - HARUSLAH CINTA - (^0^)


(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Monday, 9 July 2012

Bosan Tahap Melampau Tahap Gaban ! -.-

YA ALLAH !! SUMPAH AKU BOSAN TAHAP GABAN NI ! MATI KUTU MATI AKAL DAH NI !
ASSIGMENT MUETT AKU PULAKK TAK JALAN2 . BAGUS BETUL . TAHUNYA BUKAK FB SCROLL DOWN SCROLL DOWN . DAMN ! Amirahh gilerr !!!! -.-
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Sunday, 8 July 2012

BurfdY gURL (^_^)(^0^)

Happy burfday to youu
Happy burfday too youu
Happy burfday happy burfday
Happy burfday to youu !

Hikhikhik >_<
Ohhhhoo ! Untuk sape mira wish ni ? Hurm ?!?! o.0''

HAHA! ,Mybe korang takk tahuu kan .
Actually 7.7.2012 haritu burfday mira la . Hikhikhik :D
Huyyo ! Tua dahh kau mira . Hee :)
Hurm , 7.7 haritu genablah umur mira 18 tahun . HOHO :O

Okeyh , burfday kali ni memang takk meriah lahh :(
Kawan mira sumee dahh takde kat sini celebrate ngan mira . Sumenyee dekatt negeri tempat study masing2 :'(

Agakk sedihhlah . Haisyh ! -.-
Tapi apapun dorang tetap wish mira ! Hikhokhikhok \(^0^)/
Happy woo ! At least dorang ingat kan ? hEHEW ;)
Tapi ade sorang tuu bolehh plak tak ingat burfday mira . Isyh ! Nak kena dia ni tau !
Hee , sape ? Sape lg if tak si mamim tu . Adehh -________-
Haisyh , selamat aku syg kau tau mamim , kalau takk lama dahh aku kasi ketuk sikit pale tu biar ingat sampai bila2 . HOHO XD
Lagipun , dia kan dahh tua , wajarlah if x ingat . Muehhehe xD
Lol !! Gurau2 :p

Hurm , ade pulakk kawan mira ni dia kol je mira terus dia nyanyi lagu happy burfday tanpa mengetahui yg angkat kol tu adalah mak mira . BHAHAHAHHA ! :DD
Soo funny . Hee
Masatu mira nak masuk toilet lerr . Kueng3 . Sape ?
Hee sape lg if kalau bukan RUBINAH a . k. a RUBI a . k . a  Mummy garang mira tuu . HEE

Takpela rubi ,even kau dahh malu nak nyanyi lg sekali kat aku . Tapi i do appriciate ur hikhik >_<

Then , kali ni bapak mira bagi hadiah lg byk dari tahun lepas woo :D
Bapak mira bagi rm50 ! Huyyo ! Besar kott . Hee . Tetibe je jdik baikk semacam bapak aku ni . hee


Then , abg zali akuu janji nk bg present gak . Kesiann dok dia asyik mencari patung lilo and stich aku yg wane pink ( sebab yg biru mak akuu dahh bagi ) hee , tak jumpe2 !
Kuang3 :DD

Sampai terpaksa mintak tolong kat awek dye der . Mueheheh :p
Akuu dahh cakap kat cs and kipmart adee . Taknak dengar . Apeedaa -.-
Then , mak akuu bagi 2 hadiahh yg akuu betul2 nak :D
Winky2  . Yayyy ! Mak aku bagi hp and patung liloo and stich tu . Hee


Even aku sendiri tak espect mak akuu akan bg hp tuu !! Omoo ! mahal nakk matii kott -.-
Mak aku bg hp samsung galaxy w . Nak tahuu harga kasi google k . Hee .
Then mak aku bg patung lilo and stich tu . Hee , mula2 nak celebrate burfday aku . Tapi last2 tak jadi
Adeehh . Kempunan aku nak makan kek . Huwaaa :'(

Takpela , dahh besar dahh kan. Haisyh .

Yang paling malang adalah bila sorang pun kawan dekat kelas akuu tak wish aku . Damn sad !
Semuanyaa punn tak tahuu burfday aku kan . Hurm , yela . Siapalah diri ini kan .
Hanya lah sebatang dua batang tiga batang gigi . BAHHAAHAH ! Ayatt takk bolehh blahh noh :p


Hurm , aku ade jugakk hadapi probb time burfay aku ni . Tkdela , aku kan dapat call free dr hotlink .
Bila aku post kat fb , amboii . Ramai gile  budak lelaki bg no dorang suruh aku kol .lol !

Sebersalah akuu d buatnya . Bukan xnak kol . Tapi seganlah . Adehh ! Aku gurl kottt . --'

Last2 aku mintak tlg abg angkat akuu si abg daniel tu . Hee , selamat dia bolehh tolong . Hikhikhik >_<
Alhamdulillah berjaya ! Aku cuma kol kembar aku a.k.a FARA and X kawan aku je . HAHA !
Tak tauu la mane dtg ide akol x kawan aku . Adehh . Segannya bila pk balikk .!!!!
Omooo :o
Arghh ! Lantaklahh . Dah kol dahh pun . Adehh.

Korang nak tahu tak . Bila akuu dahh post mintak maaf sekalipun kat dorang sebab tak kol .
Still ade yg mintak no aku nak kol lah . Mintak alamat lahh . Merayu segala . Adehh ! Janganlahh buatt akuu makin sebersalah and segan ! Takk tauu ke aku ni pemalu ? :*
Hikhik :p


Assalammualaikum semua :')

Mira nak mintak maaf pada semua orang yg dah bagi no kat mira . Bukan mira taknak kol korang , the problem is mira segan la >_<
Honestly , mira memang agak pemalu dengan lelaki yg mira tak rapat -.-
If korang kenal mira dekat sekolah , adehh !
Memang susah sangat nakk dengar suara mira ok .--'
So , today , mira nak mintak maaf sangat2 kat korang . 

Hurm ,sorryyyy okeyh ! :'(


Haisyh . Pening jugakk aku masetu . Tu pun selamat abang daniel tu ajar aku . Hee , thank youu abg daniel .

Hikhikhik . D sebabkan terlalu happy masetu problem dahh selesai . Maka tanpa ku sedari terkeluarlah ayat

"thank youu , sayang abg daniel !"
Adehh . Malunyaa akuuu ! Damn ! AKU bukan gurl yg senang ucap ayat tuu ok . Ayayaii !
Maaf dipohon abg daniel . Even abg daniel sllu panggil mira syg , sllu ckp abg daniel syg adeq. Ayayai ! Dgn abg aku sendiri punn takk mcm tu . Kadang2 aku rasa janggal jugakkla . Sebab aku cme manja dgn bf aku je . Dgn org lainn . Omooo , :'(
Soryy !

Hurm .Okeyh , mase burfday aku tu seramai 190 takk silap yg wish aku . Hihi :D
Okeyh la tu kan even kawan akuu jejak seribuu kott  -.-
Okeyh lettuw . Hee , thanks korang ! (^_^)(^0^)
Kepala menunduk tanda terharu :')
Even mira siapp tuliss nama korang tauu yg wish tuu . Hee 
Soo nanti ade mase mira BOOM korang okeyh . Ekeke :D


Kebanyakann yg wish aku mmang ahli likers aku atau yg selalu kena boom dari aku .
Hee , love youuu korang ! Hee

Okeyhlah , last cerita is


 Menunggu sesuatu yang kita tak pasti dapat atau tidak ibarat menggantung diri tak mati2 :3



Bukak profile adik awak . Muka korang sama kan ? :)
Terbayang sudah semua memek muka awakk tu :')

*Kenangan tak mungkin akan boleh dibuang untuk selamanya ..///...//...//......... :'D



AgAk - AgAk KaLaU sAyA CaKaP SaY RiNdU aWaK , aWaK mArAh SaYa tAk ?



Thank youu sebab masih ingat dan wish mira even lewat sehari . And pasal lupa tu . Biar yang di ATAS yang tentukannya :')


Korang paham takk untuk siapa status aku tuu ? Hurmm hurmm ? :')
Haisyh , lambatnyaa la pick up korang ni . Hee , jgn marah :p
Gurau2 . Hihi
Ni untuk DIA lahh . Haisyhh . Akuu malas nk panjang lebor cakap . Korang mesti paham kann apee yg aku maksudkan d atas tuu ? Sooo , lu pikir lah sendiri .
And now , d kesempatan ini mira nak ucap thank youu so muchh sebab wish mira k , ni semua untuk org yg wish mira tau . Bukan untuk DIA je . Hee . Thank youu (^_^)(^0^)
Thanks mak , abah ,ayie , eka , ehh semua lahh!
Ashiquin,nazurah,farahin,azwa,rubinah,azalina,liancy,mamim,azhar shafiq, SEMUANYYAAALAHH !!! :D

Do take care of ur self k . Salam and as usual . Mira tauu korang rindu ayatnii . Hihi

DONT MISS ME SO MUCH ! 




(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Nafsu Membelenggu !

Dari mata turun ke hati
Dari takut jadi berani
Suka2 jadi cinta mati

Risiko sakit tak peduli lagi
Asal dapat bersama hingga ke mati
Pantang larang tolak ke tepi
Hilang malu hilang harga diri
Buat ikut suka hati
Tak peduli org kata sana sini
Asal dapat kepuasan diri
Semak samun jadi port diri
Asal dapat kebahagiaan duniawi
Syurga neraka tak ingat lagi
Asala harap dia setia pada diri
Akhirnya maruah tergadai tanpa jual beli
Senang2 dia dapat free
Perut buncit diberi ilahi
Sebagai balasan dosa yg dicari
Akhirnya menyesal menerpa diri
Nak undur tak bisa lagi
Kehulu hilir bawa masalah yg dicari
Dia pula menghilangkan diri
Bila dicari tak nak kaitkan diri
Akhirnya kau tanggunglah sendiri
Bala yg dulu kau cari dan buat sendiri
Ambil lah pengalaman ini sebagai pengajaran diri
Jangan hanya baca dan like status ini
Semoga kita diberi petunjuk ILAHI
Agar tidak pernah buat kesilapan ini
Nafsu memang ada pada diri ini
Tapi pagarkanlah ia dengan iman diri
Agar tidak terpesong dari sendiri

- Dibuat sendiri oleh amirah :) -

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Monday, 2 July 2012

My First X -.-

Tadii dukk bukak satu kotak jumpa 1 foto album penuh dengan surat X aku . Aduii ! >_<
Ahaha , takk sangka masih simpan . Eehh ehh ! Baca punya baca baru ingat Jiwang jugak X aku ni kan ! :D
Ohh ohh , Tengok muka dia kecik2 omoo comey xD
Sekarang pulak main hemsem :p
Tengokk tulisan aku dengan dia , Damn teruk ! -.-
Then jumpa pula lukisan dia bagi aku , kad raya , Ohh amirahh simpan lagi kau yek (^0^)
Lastly , takk sangka rupanya kita orang adee jugakk guna ayat tu ! Omoo :o
Takk sangka2 --' .

* Awak2 , saya simpan lagi la , baiikk kann ? +.+

(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Cinta :)

Orang yg betul2 sayangimu adalah orang yg walaupun hatinya telah disakiti olehmu telah dikecewakan olehmu tapi dia masih tetap berdoa akan kesejahteraanmu dan sentiasa berharap akan ada wanita yang akan membuatmu bahagia kelak :)
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Bercinta Dengan Kawan baik Sendiri ?

Bercinta dengan kawan baik sendiri ? Mungkin tidak . Mungkin mustahil :)
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Konsep hubungan kita :)

Kita seperti api dan angin yang tak mungkin boleh bersatu . Aku api dan kau angin , bila bersatu semakin marak apinya . Tapi kadang2 aku juga perlukan kau bila aku terbakar dek kerana maraknya api aku sendiri . Api perlukan angin untuk menenangkan api yg sedang maraktu . Sama juga seperti aku yg tetap perlukan kau untuk terus menyokong aku dari belakang , itulah konsep hubungan kita :))


(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)

Saturday, 30 June 2012

Imbau Kenangan Lama Bersama Si 'X' :)

Assalammualaikum  (^_^)


Hello ! Hee , sehat kah korang ? Hihi . Actually kan harini mula2 aku nak buat omwek . Tapi disebabkan mak aku suruh aku kemas bilik . Terpaksa lah aku kemas . Muehehe . OMG ! Korang tahuu takk betapa sakitnyaa badan aku ni dari tengahari sampai ke pukul 7 petang aku kemas bilik aku ! Ohh my gucci mucci lucci cu ! Penat habis !! :@

Gila penat ! Gila lama ! HAHA XD
FYI , Amirah kalau mengemas memang lamaa nakk matii . Ahaha :D
Masa awal 2 kemas tuu aku memang da pening dahh canoo ni nak kemas ? -.-
Mana takknya lebih 5 bulan kott takk kemas memang bersepah nak matii bilik aku . adoidoi --'
Memang dahh macam hapee dahh kan . Ayayai !
Then aku punya plan as usual kasikk sepah lagi bilik aku baru kemas . Hikhikhik :D
hEE , Soo aku kasik sume barang akuu keluar  then baru kemas . Hee .. :))

Soo da keluar punya keluarr tuu . Sekali akuu pun pening2 lalat tengok banyakk sangatt barang2 sume tuu then akuu pun duduk la sat atas katil yg sangatt penuhh dengan barang2 then pikiak cannoo nak kemas ni -.-
Okk , sini aku selit sekalii pic2 bilik akuu yg bersepah :D
Hihi , ignore yg takk patut d lihat ok :p

Ok , aku tahuu memang bersepah nak mati kan ? -.-




 OMG !




                                             OHH MY GUCCI MUCCI LUCCY CU ! --'


Dahh macamm tu , aku pun duduk la sejenak di atas katil aku then pk punya pk dapatlah idea . hee
Then bermulalahh proses mengemas bilik akuu . Hee , then kemas punya kemas akhirnya !1
Cer tengok hasilnya dulu . HEee :))











Amacamm ? Ok takk ? hee , satt ade lagii ni .
Lepas kemas punya kemas jadii la gini :))













Tadaaaa !! nahh canoo ? Ok takk ? Hee , ok aku tahuu aku tak sehebat pereka dalaman rumah tapi at least i tryy ! And yg penting aku sendiri puas hati dgn titik peluh aku and yg peling pening akuu selesa . Hee :))
Jyeaahh ! And guest what ?  Masa nakk kemas2 tuuu aku nampak ada 1 kotak kosong soo aku decide untuk letak something yg memang aku patut letak seperti yg akuu nak buat . Tak faham ? Nahh ni pic nye :/



Nino ? Yess ! Kan aku pernah cakap akuu nak lepaskan dia . And now aku otw nak buatt macam tu :')
Akhirnya kan ? Macam2 yg aku rasa masa nak masukkan dorang dalam tu . Especially time nak masukkan NINO laa .  Sebersalah , sedih , terkilan semua ada . Tapi aku jugakk da mula terima semua ni :)

And 1.7.2012 adalah merupakan hari yg penting bagi aku sebab aku akan unfriend dia dari kawan aku
Aku pasti dia pun tak kesa punya sebab dulu dia yg suruh aku block dia terus :')

Hurm .. Citer pasal Nino dahh habiss . Hee , ade citer yg lagi menarik ni :p

Korang nakk tahuu takk . Masa tengah kemas2 barang tuu kan . Suddently aku terjumpa satuu kotakni . Then aku punn bukak lahh . Tuptup ternampak satu photo album and d dalamnyaa penuhh dengann surat2 antara aku ngan X aku yg pertama dulu . Bhahaha ! Sweetkan akuu masih simpan ! :D
Dahh lama kott . Dari form 2 dahh clash dahh -.-
Errkk ! Then akuu punn duduk2 kejap and bukak satu demi satu . Muehehe ;)

Then bukak punya bukak aku jumpa surat lama dari dia, gambar yg dia lukis untuk aku . Kad raya dari dia . Then aku nampak ada macam serviniour yg akuu beli tuk dia tapi xsempat nk bagi . Ahaaha -.-

Hurm .. Masa tu macam2 yg aku rasa . Rasa sedih pun ada . Rasa nak ketawa pun ada . Rasa funny unn ade jugak bila baca surat2 jiwang kte orang tu . Ahaha . Tapi yg paling aku rasa ialah rasa takk percaya . Tak percaya semuanya berlaku terlalu pantas . Kalau dulu dia antara orang yg aku sayang dalam hidup aku . Hee
*jiwang sat ! -.-

And dia jugak antara orang yg terpenting dlm hidup aku dulu . Tapi sekarang ? Haha ! --'

Awak2 , ingatt takk dulu kte selalu date kat tangga sebelah kelas awak dulu tu ? Mueheh :D
Even kte takk pernah sekali pun date berdua ! Tapii takkpe , takk kesa punn . Tetap sweet kan ? Ayayaii !
Even sampai sekarang kott akuu takk pernah datee berdua ! -.-
Masa dengan dia dulu ramai2 woo . Then masa tu dia duduk kat tangga paling bawah sekali and aku duduk atas sekali . Kte orang xcakap punn . Hee , just curik2 tengok then senyum2 . Bhahaha !
FYI , Aku ni memang pemalu lol -.-
Tapii iff korang nak tahuu dye lagii laa tahap gaban punya malu !
10X Ganda koot malu dr aku . Adehh !
Teringat satuu peristiwa tu . Masa nak hari sukan tuu aku try beranikan diri jumpa dia nak tany dia pergi takk hari sukan . Dahhla tengah bengang timee tuu ramai kawan dia . Aku dok sebok tanya kat dia . Dia sebok senyum2 tengok kiri kanan atas bawah tauu . Isyh ! Geramnya ! Rasa nak cubi2 jek pipi chubby dia tu la
 -___________-
Tau laa awak tu pemalu . Abiztu , pk saya takk tau malu ke ? AHAHA ! Haa ! Takk pepasal kena sound ngan kawan sendiri . Hee , dahhtu tau pulak takut bila tengok aku dahh berlalu pergi sebab majuk .Muehehe :p

And akuu still ingatt lagii kenangan2 indah kita orang . Setiap pagi dia ngan kawan2 diaa mesti lepak depan kelas dorang yg kat tingkat 2 tu . Then , bila akuu lalu kat bawah tu , mesti dorang sorak2 panggil aku . Pastu mesti dia senyum2 malu tengok aku . Hee >_<
Mastu tiap kali akuu xde mood na pergi sekolah mesti ada mood ! HOHO , Gatal noh :D

Then aku ngan geng akuu selalu ponteng kelas p lalu and lepak sebelah kelas dorang . Hee
*patutlah upsr teruk -.-

Then masa pergi utm tuu . Best sangat ! Dia sibukk nak ikut aku je . Games ape aku masuk pun dia sibuk nak ikut . Hihi , aloloo aweetnya <3

Then masa aku pergi lawatan dekat pahang . rm14 woo kredit akuu habis dok sibuk kol dia . Even batry pun habiss . Adehh ! Selamat mak akuu tak tanya papa .. Haha !
Then aku ngan geng akuu yg masatu memang sangat nakal selalu turun kg . bawah . Hee :))
And aku ingat lagi betapa ramai kenal aku semata sebab aku couple dengan dia .
Erkk ! Hott kah dia ? -.-
Ramai yg jumpa aku eehh , awak nii couple ***** kann ? Padahal akuu takk kenal dia pun.
Haha . Even masa kte orang couple tuu berbagai nama 'timangan' *geli akuu -.-
Actually perlbagai nama dorang ejek aku , nama x aku tu la dorang panggil aku , pekerjaan bapak x aku la , gabungan nama x aku ngan bapak aku la . Haisyh ! Tapi masa tu aku happy je  . HOHO (^0^)

Tapi sayang , semua tu cuma masa darjah 6 . :(
Masuk form 1 kte orang dahh mula renggang . And paling teruk masa form 2 . Hurm ,ntahlaa . Hhaha
Kenangan aku dengan diaa aku masih simpan tau . Hee , kadang2 akuu rindu saat2 dulu . Especially masa darjah 6 . Aku sangat2 happy masa tu . No heart feeling , takde kecewa , marah semua kurang . Problem punn senang je selesai :'(
Sekarang ? Terlalu banyak masalah sampai tension je selalu . Hurm .

Kalau dulu semua ok . Hurm , ohh ohh . Satt , meh sini aku citer sikit pasal X aku tuu yekk . Hehew ;)

Dia baik , muka comel . haha ! Dia agak chubby , pendiam pemalu . Err , haha , ape lagi ha ? o.0''
Lupaa laa . Bhahaha ! Ohh ohh dia sangatt pandai dalam hal pujuk memujuk ni . Muehehe xD
Thats whyy akuu suka merajuk tiap2 hari soo dia bolehh pujuk aku tiap mase . kueng3 >_<
Kadang2 aku bkn majuk unn . Tapii saje nak dera dia . kih3 >_<
Hee , and antara ramai2 lelaki yg aku kenal . Dia lelaki yg paling pandai pujuk aku . Hihi :D

Thats whyy aku yg 'manja'   ---->manjake ? -.-
Jadi makin manja . Dia lah ,dialah yg dok manjakan aku sampai jadi gini . Muahaha xD
And dia salah sorang lelaki yg baik pernah aku jumpa :)
Dia soft spoken . Overall aku dengan dia dulu ok even kte orang tiap hari gaduh . Hee , aku dulu memang jahat sikitt               * ehh takk jahatlah ,nakal jek :p
Selalu carik pasal dgn dia . Merajukla . Padahal takk merajukk pun . Hee , tapi kte orang takk gaduh lama pun . Kadang2 takk sampai setengah jam pun .hee ,gaduh2 manja gitu . erk ! --'


Even korang nakk tahuu takk ? Kadang2 ada orang dekat luar sana yg suka burukkan x dia kan ?
Aku lain . Hee , even lepas clash sulu kte orang ade krisis then bermusuh around 1tahun lebih :(
Akuu selalu puji dia ada la depan kawan2 aku .HAHA ! lOL ! Bukan sebab masih syg or what .
Tapi dahh dia mmg baik . aku cakap je kan -.-

Hurm , orang kata cinta pertama keramat . Betulke ? -.-
Awatt akuu xrasa macam tu ? BAHHAAH ! XD
Tapi yelahh , dia antara 3 lelaki yg pernah aku syg .. err , you know . haha xp
And antara 3 lelaki yg akuu susah nk lupakan . Dia adalah salah satu  :)
Hee , mau tahuu berapa lama aku perlu masa untuk betul 'sembuh' dari kekecewaan tu ?
*ceewahh ayat ! :D
8 bulan woo . And kte orang kan couple selama .... Cer teka :D
Hee , 5 bulan ? Nope ! 1 tahun ? Nope ! 10 tahun ? Gila ke kau lama nya !! Hhaha !
Kte orang dulu couple selama 1 tahun 11 bulan 26 hari 23 jam tau !!
WAAAAA !!!


Amirahh terer laa masih ingat ! Hee , awak2 pic awakk tu saya simpan lagi tau ! Hha ha ! Ingatt takk betapa susahnyaa saya nak amekk pic awak masa akhir tahun darjah  tuu ? Allah ! Satu sekolah saya kejar tak dapat2  -.-
Dapat punn dari tepi,kiri kanan and belakang ! Damn ! --'
Dahhtu dapat dr depan blurr pule =..=''
Masatuu punya laa geram awakk dokk larii dari saya . Grr ! HAHA! :P
DAHHtuu terpaksa suruh kwn awak amekkan tu punn lepas awk nampak sy da start merajuk baruu sibukk nak kejar saya kan ? Hee :)

Ituu punn awak bg syarat awak nak amek pic sorang2 . Huhh ! Nak skodeng kejapp punn takk bolehh . Hhaaha ! xD
Dahhtu baru nak amek pic berdua  :p
Adehdehhdehh . Hee :D
Tapi honeslty pic tu memang cute . Hee , ada dua pic kan ? Hee , lg satuu tuu sy nampak awak tahan ketawa . Winkywinky (^0^)

Hurm , dalam kotak tuu jugak saya jumpaa gambar awak yg saya crop then gabung dgn pic saya . Haha !
Gmbar lama -.-
Eeeh ehh ! Banyakkla yg saya jumpa .muehehe xD
Kadang2 bila teringat balik kenangan lepas , kita mesti akan senyum sorang2 kan ? Hee :))

Hurm ,oklahh tu je kott yg aku nak citer . Kenangan lain dengan x akuu tuu aku males nak mention sini . And for youu my X dahh dahh , takyaa nak kembang sane kembang sini keyh kena puji dengan saya . haha !!
Tapi honestly awak memang baik pun :)
Takk tipuu ni ,ikhlas tau (^_^)

Ehhehh ? Terima kasih je ? Choki2 tadee ke ? air sirap ke tebu ke ? Muehehhe xD
Gurau2 :p
Okla korang , ni je kott . Mira banyak omwek mau buatt . Take care salam

Update : 30.6.2012
Edit post / tambah info : 1.7.2012
(^_^)DON'T MISS ME SO MUCH!(^0^)